La oss ta en liten kikk på fysikken og psykologien rundt et sykkelløp.

Tenkt deg at du skal sykle Trondheim – Oslo. Du er ikke en toppidrettsutøver, men en vanlig sportsyklist. Målet ditt er ikke å vinne hele løpet, men å gjennomføre med best mulig personlig tid.
Vil du da helst sykle alene i motvind, eller vil du gjerne være endel av et team og ligge på rulle?

De fleste av oss vil opplagt svare at de ønsker å være endel av et team, og ha muligheten til å ligge på rulle.

Hvorfor det?
Jo, det har først og fremst med ren fysikk å gjøre. Sjansene for å kunne fullføre et sykkelløp på en god måte rent personlig, blir langt høyere i det du har muligheten til å ligge på rulle med andre. Dette er fordi du bruker langt mindre energi når du rent fysisk kan dra nytte av draget som oppstår bak dine team-kamerater. Dette er et velkjent fenomen, og vi kan konkludere med at det er energibesparende å sykle i et team på denne måten.
Det er også psykologiske grunner til at denne formen for team-aktivitet er lønnsomt i det lange løp, bokstavelig talt
De fleste av oss har kjent på hvor tungt det kan være å gjennomføre lange løp, eller andre store prestasjoner, helt alene. Vi mennesker er skapt slik at vi henter motivasjon fra våre nærmeste, eller i dette tilfelle våre team-medlemmer. Vi trekkes med av hverandre, også i kraft av en slags psykologisk drahjelp. Alle har sikkert opplevd at man klarer å prestere det lille ekstra man ikke trodde man skulle klare, når noen heier på en!

Alt dette er mekanismer vi kjenner godt til og utnytter i mange sammenhenger, bl.a i flere idretter.

 

Men hva har så alt dette å gjøre med Bedriftstyring og IT-Alliansen?

Jo, det er nemlig sånn at et sykkelløp kan være en god allegori for hvordan de fleste av oss legger opp arbeidshverdagen vår. Vi kan overføre taktikken for hvordan best gjennomføre et sykkelløp, til hvordan best styre vår bedrift / hvordan best styre vår arbeidshverdag.
Ønsker vi å sitte alene i “motvind”, eller ønsker vi å være endel av et fellesskap hvor vi kan få ekstra drahjelp i arbeidshverdagen?

De fleste av oss vil opplagt svare at vi ønsker å være endel av et fellesskap, og ha muligheten til å få drahjelp.

Hvordan få til det?
Som bedrift eller som person ansatt i en it-avdeling, vil du kunne dra nytte av det fellesskapet IT-Alliansen skaper for sine medlemmer. Vi tilbyr “å ligge på rulle” for deg som jobber med IT! IT-Alliansen tilbyr et fellesskap og tjenester til sine medlemmer som skaper en felles drahjelp i møtepunktene der vi kan dele erfaring, kunnskap, tjenester og ressurser på en slik måte at det kommer alle til nytte. Istedet for at vi alle sitter på hver vår tue, og prøver å finne opp hjulet hver for oss, kan vi være endel av et nettverk der erfaringsdeling og kompetansedeling vil gi oss et forsprang. Om vi er små bedrifter eller store bedrifter, det vi alle ønsker er at våre kunder skal være fornøyde og spre positiv reklame for oss.
Og hva skjer når vi gjennom IT-Alliansen kommer lettere til løsninger, og vi bruker mindre energi på å håndtere leveranser? Jo, våre kunder blir fornøyde (eller våre arbeidsgivere blir fornøyde) og bruker oss igjen og igjen… og igjen… og igjen.
Velkommen som medlem i IT-Alliansen!